Program

Vårt program för 2017 är nu kompletterat med höstens aktiviteter. Alla är välkomna, du behöver inte vara medlem.

Om du vill ha en utskriftsvänlig version klicka här

————————————————————-

Bland korkekar, tjurar och gamar

Onsdag 18 januari kl. 19.00 på Kajutan i Henån

Thomas Liebig visar bilder och kåserar kring naturen i Extremadura, Spanien. Extremadura är en autonom region i västra Spanien med en säregen natur. I kåseriet möter vi bland annat örnar, biätare och blåkråkor.
Inträde:40 kr inklusive fika
Arrangörer: Biblioteket och Naturskyddsföreningen på Orust

Kretsstämma 8 mars kl. 19.00

Plats: Kajutan i Henån

Efter att Ordförande haft ordet i sedvanlig årsmötesförhandling avslutar vi kretsstämman med att vice Ordförande tar ton tillsammans med kassör under mottot:

Från Himlajord till Änglamark

Vi bjuder på fika som vanligt. Välkomna alla medlemmar!

Gökotta 21 maj 06.00

Det är viktigt att upprätthålla traditioner tycker vi, och vi har alltid haft en stadig anslutning av morgonpigga på detta evenemang.

Som vanligt träffas vi på morgonkvisten på parkeringen vid Hälleviksstrands kyrka. Kent Johansson tar oss runt i de vårfagra markerna.

Glöm inte att ta med kikaren och fikat!

De Vilda Blommornas Dag 2017

Tid:     18 juni kl. 14.00 – 16.00

Plats:   Boxvik, parkeringen Ö om vägbanken

Ledare:   Tore Mattsson 0730-89 00 38

Olle Molander 0702-01 84 93

Ta gärna med: Matsäck och flora

På begäran återvänder i år med DVBD-arrangemanget till Boxvik, där vi bekantar oss med den rika blomprakten och fjärilslivet.

Orust Förnybar Energi & Miljömässa i Henån

9 september

Naturskyddsföreningen på Orust deltar även i år som en av utställarna på denna mässa som äger rum på Hamntorget i Henån.

Skördefesten på Sundsby

16 och 17 september

Naturskyddsföreningarna i Stenungsund, på Orust och på Tjörn samarbetar med den gemensamma aktiviteten ”Art-race på Sundsby säteri” dessa dagar. Det gäller att finna och känna igen så många träd, blommor och fåglar som möjligt. Dokumentation kan ske med foto eller annan beskrivning av de arter du funnit. Skördefesten pågår kl. 11-16 båda dagarna
Frågor kan besvaras av Randi Heiel-Ekeborg 0703 16 79 18

Brattås vette 15 oktober kl.11.00

En höst-tur som skulle gjorts förra året men fick ställas in på grund av snöväder. Nu gör vi nytt försök lite tidigare i år. Upplev höstens atmosfär och vida vyer från det högsta berget på västra Orust – drygt 130 m.ö.h. På vägen går vi förbi gamla torpruiner och på tillbakavägen gör vi en tur till en av områdets största gruvor.
Bitvis rätt krävande promenad på ca 4 km i ”vild” natur. Glöm inte att ta med kikaren och fikat!

Samling och parkering vid gamla ICA-affären i Brattås
Ledare: Tore Mattsson 0730-89 00 38

Projekt 8 fjordar med Niclas Åberg

Måndag 23/10 kl. 19-20.30

Plats: Kajutan i Henån

Hur ser det egentligen ut i fjordarna innanför Tjörn och Orust? Kan vi förbättra miljön samtidigt som vi ökar möjligheter till friluftsliv och utvecklar näringslivet? Niclas Åberg berättar om projektet 8 fjordar och ger oss en bättre bild av vad som pågår i fjordarna innanför Tjörn och Orust.

Fri entré och fika

Arrangemang: Naturskyddsföreningen på Orust och Kultur och Bibliotek