Program

Vårt program för 2018 har börjat ta form. Tills vidare är 6 programpunkter klara.

Alla är välkomna, du behöver inte vara medlem.

————————————————————-

Nya arter i vår vattenmiljö! Ett hot mot vår biologiska mångfald, eller ……?

Torsdagen den 15 februari kl. 19.00 på Kajutan i Henån.

Under de senaste åren har många fynd av nykomlingar, så kallade främmande arter, gjorts i våra kustvatten. Bland annat har några nya krabbor dykt upp som kanske kan förändra vår strandmiljö. Matz Berggren, forskare i marinbiologi på västkusten, berättar om sitt arbete.

Fri entré och fika.

Arrangör: Naturskyddsföreningen på Orust och Kultur och bibliotek.

Matz Berggren

Kretsstämma med jubileum OBS ändrat datum!

Fyrtioårsjubilerande Naturskyddsföreningen på Orust har årsmöte den 6 mars kl. 19 på Kajutan.  Med ett bildkåseri gör vi en återblick över de gångna åren.

Fika och tilltugg kommer att serveras.

Alla medlemmar välkomna!

Mångfaldspriset

Söndagen den 18 mars kl 14-16Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Föreningen Bohusläns flora delar ut mångfaldspriset – i år till Uno Holmberg för driften av gården Änga på Härön. De välskötta markerna här tillhör Västkustens finaste och mest värdefulla kulturmarker. Ingemar Jonasson, som under lång tid dokumenterat öns natur visar bilder.
Den populära Tjörnduon Knut & Maria underhåller.  Fri entré.

Ängen 19 juni 2017. Foto: Jonny Andersson

Knut och Maria. Foto: Studio Svalan

Kvällsvandring i vardagsnatur

onsdagen 11 april kl. 18.30

Följ med på en lätt vandring längs elljusspåret vid Hällevi (2,3 km). Vilka fåglar är i farten, och vilka spännande arter i övrigt hittar man alldeles inpå spåret? Förmodligen mer än du anar!

Samling vid starten på elljusspåret. Ta gärna med fika och eventuellt kikare och lupp.

Upplysningar: Olle Molander 0702-01 84 93

Gökotta

Söndagen den 20 maj klockan 06.00 träffas vi på parkeringen vid Hällevikstrands kyrka. Kent Johansson tar oss ut på en morgontur som så mången gång tidigare. Ni som inte varit med förut – det är verkligen värt besväret att kravla sig ur sängen och hänga med. Inget går upp mot en fika efter halvannan timme med göken hoande i väster. Eller kanske en Steglits som på teckningen nedan, vilken prydde omslaget till nummer 1/87 av Naturskyddsföreningens på Orust tidning Naturbladet.

Som sagt, ta med fika och gärna också en kikare i ryggsäcken. Upplysningar: Kent Johansson 072 540 82 54

De Vilda Blommornas Dag: Vandring vid Hälleviksstrand

Söndag 17 juni kl. 14.00. Följ med på ett par timmars blomstervandring i de fina markerna nordväst om Hälleviksstrand.  Ta gärna med vänner, flora och fika!

Samling vid parkeringen vid Hälleviksstrands kyrka.
Upplysningar: Tore Mattson 0730-89 00 38 eller Olle Molander 0702-01 84 93