Vårt program för 2024 fylls på successivt.

Program 2024

————————————————————–

Besök våtmarker i vår kommun

Under de senaste åren har ett stort antal våtmarksprojekt genomförts på Orust, många med stöttning av Naturskyddsföreningen. Söndagen den 15 september välkomnas alla intresserade att besöka ett par av dessa.

Start kl. 14.00  med en genomgång i Tegneby församlingshem. Andreas Höglind, Orust kommun, kommer att berätta om hur våtmarkerna kommit till och visa en del exempel utöver de vi ska besöka.

Därefter beger vi oss ut till ett par anlagda våtmarker i Tegneby. Avslutning med korvgrillning. Transport till Tegneby i egen regi. Därifrån försöker vi samåka i möjligaste mån.

Våtmark i Torsby

Upplysningar Jonny Andersson 070 577 5731.

Svamparnas förunderliga liv

Kajutan i Henån Tisdag 26/11 kl. 19

Svampar är många och viktiga, inte bara som matsvampar för oss. Vårt vetande om deras osynliga liv och vad de gör har vuxit rejält på senare tid. Om detta berättar professor Anders Dahlberg vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU i Uppsala) som gästar oss denna kväll. Han är också författare till boken ”Svamparnas förunderliga liv”.

Pokalröksvamp.

Anders Dahlberg

Arrangemang av Naturskyddsföreningen i samarbete med Kulturhuset Kajutan och Studiefrämjandet